четвер, 20 червня 2024 09:11

Путін намагається створити альтернативу НАТО

Путін намагається створити альтернативу НАТО
Президент Росії Володимир Путін прагне створити коаліцію країн, щоб спробувати позиціонувати об'єднання як реальну альтернативу НАТО. Фото: eastnews.ua

Президент Російської Федерації Володимир Путін намагається створити коаліцію країн, щоб позиціонувати це об'єднання як альтернативу НАТО.

Йдеться про країни, які мають історично теплі зв'язки із СРСР, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Напередодні візиту до В'єтнаму, 19 червня, Путін опублікував статтю у в'єтнамській державній газеті Nhân Dân, де використовував переважно ті ж інформаційні рядки, що й у статті від 18 червня у північнокорейській державній газеті Rodong Sinmun. Путін послався на історичну пам'ять про підтримку Радянського Союзу під час війни у В'єтнамі, яку назвав героїчною боротьбою проти іноземних загарбників. Він зазначив, що виповнюється 30 років з дня підписання Договору про основні принципи дружніх відносин між Росією та В'єтнамом", - сказано в повідомленні.

Путін похвалив В'єтнам за проведення "незалежної зовнішньої політики" шляхом невтручання у внутрішні справи інших.

"Також президент РФ заявив, що, як і Північна. Корея, В'єтнам поділяє погляди Росії на формування нової системи рівної та неподільної євразійської безпеки - хоча В'єтнам, як і більшість Південно-Східної Азії, зазвичай не включається до політичних концепцій Євразії", - йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг відреагував на договір між РФ і КНДР

Путін заклав інформаційну основу євразійської структури безпеки під час свого візиту до Китаю у травні, а потім запропонував її в промові від 14 червня.

"Тоді він заявив, що євроатлантична система безпеки руйнується і що західні схеми безпеки та процвітання в Європі не працюють", - зазначають аналітики.

Експерти дійшли висновку, що російський диктатор має на меті створити коаліцію країн, яку він міг би спробувати представити як реальну альтернативу НАТО. Також він прагне створити ілюзію, що західні країни єдині прихильники України, а решта світу - нібито стоїть за Росію.

"Диктатор має намір використати історичну пам'ять про позитивні відносини з Радянським Союзом і попередню допомогу іншим державам для створення коаліції країн, яку він міг би спробувати представити як реальну альтернативу НАТО і підтримати інформаційні операції Кремля", - додали в ISW.

Російський диктатор і лідер КНДР Кім Чен Ин учора підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Документ передбачає надання взаємної допомоги в разі агресії проти однієї з цих держав.

Зараз ви читаєте новину «Путін намагається створити альтернативу НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі