четвер, 08 січня 2015 13:56

Путін носить цинічну маску - Яценюк

Путін носить цинічну маску - Яценюк
goloskarpat.info

Росію треба змусити виконати Мінські домовленості.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у четвер, 8 січня, виступаючи в Німецькому товаристві зовнішньої політики в рамках офіційного візиту до Берліна, - повідомляє прес-служба Кабміну.

Він наголосив, що санкції проти Російської Федерації "відіграють надзвичайно важливу роль": "У нас на порядку денному було лише два шляхи. Перший – військова відповідь, але не переконаний, що хтось хотів би мати третю світову війну. Ми прагнули уникнути ескалації цього конфлікту і його військового вирішення. Тож інший шлях, який був і є на порядку денному – запровадити фінансові санкції".

"Ідея санкцій – повернути Росію до переговорів. І Росія повинна заплатити ціну, адже вона вчинила міжнародний злочин", - сказав Яценюк.

Він зазначив, що часто чує про необхідність знайти шлях, як "зберегти обличчя" президентові Путіну: "Звучить добре, якщо є обличчя. Але якщо на обличчі маска, цинічна маска – це важко зробити".

Яценюк підкреслив, що спільні дії ЄС та США "вже зробили багато, аби Росія стала більш "гнучкою": "Переконаний, що санкції також проклали шлях до Мінських домовленостей".

Він зазначив, що Мінські домовленості – це на сьогодні єдині домовленості з Росією, "і вони є базою для подальшої деескалації ситуації в Україні".

 

Зараз ви читаєте новину «Путін носить цинічну маску - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі