середа, 19 березня 2014 12:11

Путін може перетворитися на маргінала — Фесенко

Путін може перетворитися на маргінала — Фесенко
Володимир Путін. Фото: ua.korrespondent.net

Санкції США проти Росії є серйозним викликом для Володимира Путіна, який сам спровокував такі дії.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Це ризик дипломатичної ізоляції. При всій складній історії Росії із Заходом, певне партнерство підтримувалося не тільки у форматі G8. Путіну було важливим визнання як одного із світових лідерів — не тільки конкурента, але й партнера США у розв'язанні багатьох світових проблем. Але зараз він може перетворитися на маргінала. Бачимо удар по самозакоханості Путіна та Росії. Там заявляють: Ми знайдемо інших союзників. Але навіть Китай може скоріше скористатися ситуацію на свою користь, а не бути на боці Росії", - зауважив він.

За словами експерта, головними будуть не політичні та дипломатичні, а економічні ризики.

"На Заході, особливо в деяких європейських країнах, багато партнерів росіян, які не хочуть втрачати гроші. Тому буде серйозний спротив економічним санкціям. Але у разі посилення протистояння та виникнення нової холодної війни, згортання економічних зв'язків між Росією та Заходом буде достатньо серйозним. Враховуючи той факт, що половина зовнішньоторговельного обігу Російської Федерації проходить із Європою, це може бути потужним ударом по її економіці. Та взагалі зараз переживає не найкращі часи. Але якщо Європа згортатиме купівлю російського газу та нафти, це може стати початком краху російської економіки. Переорієнтуватися на інші ринки буде практично неможливо. Той же Китай купує газ та нафту за низькими цінами і не потребує великих обсягів", - зазначив Фесенко.

Політолог також наголосив, що окрім скорочення експорту, у Росії виникнуть проблеми із інвестиціями.

Зараз ви читаєте новину «Путін може перетворитися на маргінала — Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі