неділя, 02 квітня 2023 21:20

Путін купив житло вчительці через Абрамовича – ЗМІ

Путін купив житло вчительці через Абрамовича – ЗМІ
Російський диктатор Володимир Путін у 2005 році купив квартиру в Ізраїлі для своєї колишньої вчительки через офшор мільярдера Романа Абрамовича. Фото: Getty Images

Російський диктатор Володимир Путін у 2005 році купив квартиру в Ізраїлі для своєї колишньої вчительки через офшор мільярдера Романа Абрамовича,

Це сталося під час державного візиту до Ізраїлю. Тоді Путін зустрівся зі своєю вчителькою Міною Юдіцькою-Берлінер. За її словами, тоді він домовився про купівлю квартири, стало відомо виданню The Washington Post.

Журналісти виявили фінансові документи, які свідчать, що гроші надійшли через офшорний рахунок, який таємно контролює Абрамович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки російські олігархи втратили грошей 2022 року

Документи включають "акт дарування", який фіксує переказ $245 тис. від підконтрольної Абрамовичу компанії на Кіпрі Юдицький-Берлінер того ж дня, коли вона придбала невелику квартиру в центрі Тель-Авіва.

Розслідувачі зазначають, що сама собою транзакція нічим не примітна, вона датується майже 18 роками тому, і стосується настільки невеликої суми, що її ледве можна було б зареєструвати як помилку округлення в багатомільярдних офшорних книгах російських олігархів.

Але ця купівля важлива, бо вона ставить Абрамовича до центру угоди, яка має очевидну особисту значущість для Путіна.

При цьому сам Абрамович десятиліттями заперечував якісь фінансові зв'язки з Путіним. Він також вимагав спростування від медіа та ініціював судовий процес щодо видалення статей, у яких йшлося про виконання ним розпоряджень диктатора.

Журналісти опублікували фото інтерʼєрів резиденції російського президента Володимира Путіна на Валдаї.

Поруч із нею збудували деревʼяний дім для коханки Путіна Аліни Кабаєвої та їхніх спільних дітей, пише "Проект".

Біля їхніх будинків збудували спа-комплекс із солярієм, кріокамерою, 25-метровим басейном, хамамом та сауною.

Зараз ви читаєте новину «Путін купив житло вчительці через Абрамовича – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі