понеділок, 19 лютого 2024 14:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін використав Кіркорова після "голого" скандалу - британська розвідка

Путін використав Кіркорова після "голого" скандалу - британська розвідка
Російська влада навмисно використала скандал для пропаганди війни проти України. Фото: росЗМІ

Кремль продовжує тиснути на громадських і культурних діячів, щоб вони демонстрували підтримку повномасштабної війни РФ проти України.

Зокрема російський диктатор Володимир Путін використав Філіпа Кіркорова, повідомило 19 лютого Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Зірка російської естради та путініст Кіркоров відвідав поранених солдатів РФ на окупованій території України, виступивши з концертами. Кіркоров потрапив до "чорного списку" після публічного скандалу, пов'язаного з грудневою "голою" вечіркою в Москві. Видання "Медуза" повідомило, що на початку лютого адміністрація президента РФ розіслала концертним промоутерам оновлений чорний список із 50 артистів, фактично заборонивши їм виступати на території Росії", - звітує відомство.

До цього списку увійшли публічні противники війни поряд з іншими, такими як Кіркоров, які викликали гнів Кремля з інших причин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіністи Кіркоров та Охлобистін потрапили під нові західні санкції

"Російська влада навмисно використала скандал, прагнучи зобразити контраст між росіянами, які "патріотично" підтримують військові дії, і гедоністичною прозахідноюм столичною елітою. Один із учасників був ув'язнений, оштрафований за так званими законами РФ про ЛГБТ-пропаганду та викликаний у військкомат", - сказано в звіті британської розвідки.

Кіркорова після скандалу зіслали в окуповану Горлівку на Донеччині співати перед пораненими окупантами у місцевому шпиталі. Кіркоров навіть пообіцяв трьом із них оплатити виготовлення протезів для ніг.

Російські пропагандисти, які розповсюдили відео його виступу, написали, що артист співав перед загарбниками пісню нібито власного авторства. Водночас усі знають, що слова та музику до композиції написала народна артистка України Ірина Білик ще на початку 2000-х.

Наприкінці 2023 року російські зірки, серед яких зрадники України та завзяті путіністи, потрапили в гучний скандал через "голу вечірку". Організаторкою вечірки була скандальна Анастасія Івлєєва. Там також засвітився і Філіп Кіркоров, який згодом вибачався і розповідав, який він щирий патріот.

Зараз ви читаєте новину «Путін використав Кіркорова після "голого" скандалу - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі