четвер, 08 лютого 2024 15:16

Путін та Сі Цзіньпін провели телефонну розмову: які теми обговорили

Путін та Сі Цзіньпін провели телефонну розмову: які теми обговорили
Російський диктатор Володимир Путін та лідер Китаю Сі Цзіньпін провели телефонну розмову. Фото: ТАСС

У четвер, 8 лютого, російський диктатор Володимир Путін та лідер Китаю Сі Цзіньпін провели телефонну розмову.

Зокрема, Сі Цзіньпін, сказав своєму російському колезі, що дві країни повинні тісно співпрацювати, щоб захистити безпеку та протистояти іноземному втручанню. Про це повідомляє Bloomberg.

Також, за словами Сі, Китай і Росія повинні мати тісну стратегічну співпрацю і працювати разом, щоб захистити свій суверенітет, безпеку та інтереси розвитку.

Він також підкреслив, що Пекін готовий зміцнювати міжнародну багатосторонню співпрацю з Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна запросила Сі Цзіньпіна на мирний саміт

Тим часом у Кремлі повідомили, що Путін тепло привітав Сі Цзіньпіна і дружній китайський народ із наступаючим Святом Весни. Там зазначили, що російський та китайський лідери підтвердили готовність нарощувати зовнішньополітичну координацію в рамках багатосторонніх структур.

Крім того, Путін підтвердив відданість РФ принципу "одного Китаю". Сі, у свою чергу, висловив підтримку пріоритетів російського головування у БРІКС. Лідери країн також обговорили ситуацію в Україні та на Близькому Сході.

За підсумками 12 місяців минулого року, товарообіг між Китаєм і Росією досяг $240,1 млрд.

Він збільшився на 26,3% порівняно з роком раніше.

При цьому китайський експорт до Росії у 2023 році сягнув $111 млрд, стрибнувши на 46,9% порівняно з попереднім роком і на 64,2% порівняно з 2021 роком, що передував вторгненню Росії в Україну. Імпорт із Росії минулого року зріс на 12,7% порівняно з роком раніше і склав $129,1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Путін та Сі Цзіньпін провели телефонну розмову: які теми обговорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі