пʼятниця, 23 травня 2014 15:32

Путін хоче миру в "братній Україні" і готовий працювати з її новим президентом

Путін хоче миру в "братній Україні" і готовий працювати з її новим президентом
Фото: elise.com.ua

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Москва буде готова працювати з органами влади, сформованими після виборів президента в Україні.

"Ми і сьогодні працюємо з тими людьми, які контролюють владу, але після виборів ми, звичайно, будемо працювати і з новообраними структурами", - підкреслив глава РФ, виступаючи на Петербурзькому економічному форумі.

Путін заявив, що Москва хотіла б, щоб "в Україні нарешті настав мир, спокій, були створені умови для виведення країни з кризи".

"Ми зацікавлені в тому, щоб на наших західних кордонах, в нашій - я без іронії кажу - братній країні Україні настали мир, порядок і спокій", - заявив він.

Президент РФ також сказав  що в Росії з повагою поставляться до підсумками президентських виборів в Україні.

"Ми ж розуміємо і бачимо, що люди в Україні хочуть, щоб країна вийшла з цієї тривалої кризи .... Ми теж хочемо, щоб, врешті решт, настав хоч якийсь спокій (в Україні ), ми з повагою поставимося до вибору українського народу", - зазначив він.

При цьому, на думку президента РФ, набагато розумніше було б зробити те, про що колись домовлялися Віктор Янукович і представники на той момент української опозиції: провести референдум, прийняти нову конституцію і на основі цієї конституції сформувати органи влади і управління, в тому числі обрати парламент і президента.

Путін також розраховує, що після завершення президентських виборів в Україні всі бойові дії в цій країні будуть завершені.

Позачергові вибори президента України пройдуть 25 травня.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче миру в "братній Україні" і готовий працювати з її новим президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі