середа, 18 січня 2023 08:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін досі має таємних союзників у ЄС – прем'єр Іспанії

Путін досі має таємних союзників у ЄС – прем'єр Іспанії
У президента РФ Володимира Путіна є союзники в ЄС, які приховують свої зв'язки з ним. Фото: eastnews.ua

У багатьох країнах Європи досі залишаються прихильники російського диктатора Володимира Путіна, які тимчасово приховують свої симпатії до російської влади та Москви.

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі 17 січня наголосив на необхідності довгострокової єдності Європейського Союзу в підтримці України, передає CNN.

"Російський автократ не самотній у своєму реакційному прагненні розколоти світ і повернути час назад. Він має багато союзників у Європі, які зараз приховують свої симпатії до Кремля, але лише рік тому приїжджали до нього і хвалили його методи. Українці мають відчути солідарність, співпереживання та прихильність усього Європейського Союзу. Ми будемо з українцями стільки, скільки буде потрібно", – сказав він.

На запитання, чи вважає він Путіна ослабленим, Санчес відповів, що у нього складається таке враження. Раніше Санчес сказав делегатам форуму, що вкрай важливо, аби ЄС "боровся з гнилим насінням, яке Путін посіяв" у країнах Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швейцарія заборонила Іспанії поставити Україні зброю свого виробництва – ЗМІ

"Путіну потрібно завадити зруйнувати ЄС зсередини", – додав іспанський лідер.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну у зв'язках із Путіним звинувачували колишнього прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі. Також у тісних відносинах із російською "верхівкою" запідозрили голову агентства з кібербезпеки Німеччини Арне Шенбома.

Іспанія є однією з країн, які надають допомогу Збройним силам України. Зокрема, 13 січня до Іспанії прибули 225 українців, які проходять у цій країні військові навчання.

Зараз ви читаєте новину «Путін досі має таємних союзників у ЄС – прем'єр Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі