четвер, 29 серпня 2013 20:28

Путін був збентежений ситуацією з товарами на митниці - Янукович

Путін був збентежений ситуацією з товарами на митниці - Янукович
Віктор Янукович Фото: thekievtimes.ua

Російський президент Володимир Путін несхвально відгукнувся про ситуацію, яка відбулася в середині серпня, коли українські товари піддавалися посиленому митному контролю. Про це Віктор Янукович заявив у четвер в інтерв'ю українським телеканалам. Фрагмент інтерв'ю показав телеканал "1+1".

Російська митниця з 14 серпня посилила контроль за вантажами з України. Українські компанії заявляли, що їх поставки на російський ринок були фактично заблоковані. Міністерство доходів і зборів України 20 серпня оголосило, що Федеральна митна служба Росії повідомила про повернення до штатного режиму розмитнення.

За словами Януковича , як тільки він дізнався про складнощі на митниці, він відразу ж подзвонив президенту РФ і запитав його, що відбувається .

"Він (Путін ) говорить: я теж абсолютно збентежений цими діями, вважаю, що це неправильно, і я вже запросив для пояснень керівників, фахівців" , - сказав український президент. За його словами, Україні і РФ потрібно знайти "прагматичне рішення" у торгових відносинах.

"Наші національні інтереси завжди будуть покладені в основу відносин як з Європейським союзом , так і з Митним союзом" , - заявив Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Путін був збентежений ситуацією з товарами на митниці - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

121

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі