пʼятниця, 16 червня 2023 20:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін або неадекватний, або не контролює російську армію – Зеленський

Путін або неадекватний, або не контролює російську армію – Зеленський
Вдруге замороження війни не буде, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Сьогоднішня російська ракетна атака на Київ свідчить про те, що президент Російської Федерації Володимир Путін або неадекватний, або не контролює армію.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський на пресконференції після зустрічі з керівниками африканських країн.

"Сьогоднішній ракетний удар свідчить про те, що або керівництво РФ, президент Путін не контролює свою армію, абсолютно не контролює свої збройні сили, включно з найманцями "Вагнера". Тому що вони б'ють ракетами по лідерах інших держав. Або ця людина неадекватна", – сказав Зеленський.

"Мені здається, що людина неадекватна, тому що людина не готова бачити мир, хоче стерти і зруйнувати повністю державу Україна. І якщо такі наміри в людини, то для мене багато запитань – яке спілкування, який діалог із цією людиною", – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російські десантники втікають з позицій. Ми зламаємо хребет цьому звіру" – Сирський приїхав на передову

"Деякі мої колеги продовжують називати цю війну "кризою". І навіть зараз, публічно, вони продовжують це робити. Це не криза і це не загроза. Це війна, наслідки якої – велика кількість криз", – сказав Зеленський.

Президент згадав про заморожений конфлікт.

"Така сама була історія, приблизно після 2014 року, вже була історія із замороженим конфліктом до прямого діалогу з президентом Путіним. Який потім просто витрачав цей час на зростання могутності своєї держави", – сказав президент.

"І я сказав відверто, ми не дамо цього шансу вдруге", – заявив Зеленський.

Сьогодні в Україну приїхали президенти Союзу Коморських островів Азалі Ассумані, Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса, Республіки Сенегал Макі Салл, Республіки Замбія Хакаінде Хічілема, прем'єр-міністр Єгипту Мустафа Мадбулі і спеціальні представники президентів Республіки Конго Флоран Нтсіба і Республіки Уганда Рухакана Ругунда.

Під час російської ракетної атаки члени делегації спускалися у бомбосховище.

Раніше керівники ПАР, Єгипту, Сенегалу, Замбії, Республіки Конго та Уганди запропонували, щоб Україна погодилася розпочати переговори з РФ, навіть якщо російські окупаційні війська залишаються на території України.

Зараз ви читаєте новину «Путін або неадекватний, або не контролює російську армію – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі