середа, 14 серпня 2024 20:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Просування у Курській області і далекобійні удари по РФ. Зеленський звернувся до українців

Просування у Курській області і далекобійні удари по РФ. Зеленський звернувся до українців
Україні потрібна далекобійна зброя, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Сили оборони України просунулися у Курській області.

Україні потрібна далекобійна зброя для ударів по російському агресору. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Хороше є сьогодні просування в Курській області - стратегічної мети нашої досягаємо. Суттєво поповнили й обмінний фонд для нашої держави", - сказав президент.

Зеленський сказав про постачання додаткової зброї українським військовим на донецькі напрямки.

"За сьогодні вже кілька разів доповідав головком Сирський - і щодо нашого фронту, і щодо нашої операції в Курській області. Щойно теж говорили. Домовилися, що з найближчих пакетів підтримки направимо додаткову зброю на донецькі напрямки для наших воїнів - понад те, що заплановане", - сказав глава держави.

"Я дякую всім нашим воїнам - кожному нашому солдату, кожному сержанту, кожному офіцеру, - які витримують російський тиск, які захищають нашу державу", - звернувся Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ збили ворожий Су-34 у Курській області

Президент сказав про влучні і результативні удари по російських аеродромах.

"Є речі, яких лише дронами не зробиш. Потрібна інша зброя - ракетна зброя. І ми продовжуємо працювати з нашими партнерами щодо далекобійних рішень для України, бо це далекоглядні рішення заради нашої перемоги", - сказав Зеленський.

"Що більш сміливі рішення партнерів, то менше може зробити Путін", - заявив президент.

Зеленський повідомив, що зібрав нараду з МЗС, Міністерством оборони, РНБО.

"Підготували алгоритм наших дій, щоб досягти сильних рішень наших партнерів. Переможних рішень", - сказав глава держави.

12 серпня президент вперше офіційно заявив про операцію у Курській області. ЗСУ контролюють там 1000 кв. км, сказав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Сирський повідомив про просування українських військ у Курській області, під контролем 74 населені пункти, сказав генерал.

Сьогодні Зеленський зібрав нараду, на якій обговорили створення за необхідності військових комендатур у Курській області.

Зараз ви читаєте новину «Просування у Курській області і далекобійні удари по РФ. Зеленський звернувся до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі