вівторок, 18 квітня 2023 14:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Президента Бразилії покликали в Україну

Президента Бразилії покликали в Україну
Президента Бразилії Луїса Інасіо Лулу да Сілву запросили в Україну, щоб побачити на власні очі російську агресію. Фото: East News

Президента Бразилії Луїса Інасіо Лулу да Сілву запросили приїхати в Україну, щоб зрозуміти справжні причини і сутність російської агресії.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Україна із зацікавленістю спостерігає за зусиллями президента Бразилії із пошуку рішення для припинення війни. Водночас не відповідає реальному стану речей підхід, за яким жертва й агресор ставляться на однакові шальки терезів. А країни, які допомагають Україні захиститися від смертоносної агресії, звинувачуються в заохоченні війни", – заявив Ніколенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вранці обстріляли місто на Донеччині

Україну не потрібно ні в чому переконувати. Загарбницька війна ведеться на українській землі і завдає невимовних страждань і руйнувань, сказав речник МЗС.

"Ми більш ніж будь-хто в світі прагнемо завершення російської агресії на основі формули миру, запропонованої президентом Зеленським", – заявив Ніколенко.

"Підтверджуємо запрошення Луїсу Інасіу Лулу да Сілві відвідати Україну, аби зрозуміти справжні причини та сутність російської агресії та її наслідки для глобальної безпеки", – також заявив речник МЗС.

Раніше президент Бразилії заявив, що Сполучені Штати Америки повинні припинити "підігрівати" війну в Україні і створити групу країн у врегулюванні війни.

Цього тижня у Бразилію прилетів міністр закордонних справ країни-агресорки Російської Федерації Сергій Лавров на зустріч з Лулу да Сілвою.

Зараз ви читаєте новину «Президента Бразилії покликали в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі