четвер, 19 лютого 2015 22:32

Президент зобов'язаний ввести воєнний стан – Бублик

Президент зобов'язаний ввести воєнний стан – Бублик
Юрій Бублик Фото: gazeta.ua

Президент Петро Порошенко повинен ввести воєнний стан. Таку думку висловив народний депутат України Юрій Бублик. Він приїхав у Миргород на церемонію відкриття громадської приймальні ВО "Свобода".

"На сході України відбувається справжня війна, а не якесь АТО. Це вже розуміють всі українці. А не бачить цього лише влада. До того ж влада має чесно спілкуватися із своїм народом. Але цього не відбувається. І це дуже погано в плані інформаційної безпеки", - розповів він.

"Президент не лише має право, а зобов'язаний згідно Конституції ввести воєнний стан і мобілізувати всю Україну, мобілізувати всю економіку нашої держави на захист Вітчизни. До Мінську -2 президент стверджував, що це стратегічний об'єкт, який ми повинні були боронити. І треба було докласти всіх зусиль, щоб це був не котел, а справжній бойовий плацдарм. Щоб не можна було оточити і завдати удару нашій армії. А якщо той об'єкт не був потрібний у військовому плані, то треба було озвучити як Верховному головнокомандуючому, що той об'єкт нам не потрібен, ми знищили промисловий залізничний вузол і планомірно відступили", – говорить Бублик.

Пояснює, після Мінську -2, коли підписали чергові домовленості про умиротворення агресора, президент заявляв, коли з боку московсько-бандитських формувань не припиняться обстріли, то він введе воєнний стан. Але балачки залишилися балачками. За воєнний стан забули, за Крим зараз геть ніхто не згадує.

"А це неправильно. Перемогти можна лише згуртовано усією громадою. Ми звертаємося до світового співтовариства і закликаємо ввести санкції проти країни-агресора, а самі в той же час активно торгуємо. А світ знизує плечима і каже: як же так, ви не хочете втратити якихось своїх економічних інтересів, а до нас апелюєте, щоб ми втрачали свої економічні інтереси", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Президент зобов'язаний ввести воєнний стан – Бублик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі