неділя, 28 липня 2013 15:16

"Президент має бути зі своєю церквою та своїм народом. Він мав бути сьогодні тут" - Яценюк

"Президент має бути зі своєю церквою та своїм народом. Він мав бути сьогодні тут" - Яценюк
Фото: Gazeta.ua

Сьогоднішнє святкування Хрещення Русі було справжнім святом українців та України.

Про це журналістам сказав лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, який був на святкуванні із самого початку з Володимирського собору.

"Сьогодні це свято пройшло дійсно як свято українців, як свято тих людей, які поділяють християнскі ціноості і як свято найбільшої на теренах Європи православної держави. Це відчуття, яке було сьогодні поміж нас - це дійсно свято. Свято величі та гордості за Київську Русь, за Україну, яка в принципі і принесла Християнство на всі ці території" - підкреслив Яценюк.

Він розповів, що вчора трохи дивився по телевізору трансляцію молебню за участю Володимира Путіна та патріарха Кіріла

"У мене склалося враження, що вчора російський президент Володимир хотів змінити рішення київськоно князя Володимира. Це саме те рішення завдяки якому Україна стала європейською державою і рішення завдяки якому і наші російські партнери також є більше європейцями, а не азійцями"

Водночас він зауважив, що голові російського патріархату потрібно бути більш смиренним

"Я не священник, але дивлячись на те як вчора поводилася церква вона має бути більш смиренною. Це я кажу я звичайний парафіянин, бо їздити на броньованих поїздах і броньованих мерседесах для тих людей в яких вони мають вселяти віру це не зовсім правильно, а президент взагалі повинен бути зі своєю церквою та своїм народом. Він мав бути сьогодні тут" - наголосив

Зараз ви читаєте новину «"Президент має бути зі своєю церквою та своїм народом. Він мав бути сьогодні тут" - Яценюк ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

124

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі