неділя, 12 травня 2024 21:53

Президент Грузії виступила зі зверненням на тлі масових мітингів проти законопроєкту про "іноагентів"

Президент Грузії виступила зі зверненням на тлі масових мітингів проти законопроєкту про "іноагентів"
Президент Грузії Саломе Зурабішвілі виступила з екстреним зверненням на тлі масових мітингів проти законопроєкту про "іноагентів". Фото: facebook-сторінка президента

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі виступила з екстреним зверненням на тлі масових мітингів проти законопроєкту про "іноагентів".

Вона запропонувала керівній партії "Грузинська мрія" відкласти дату набрання чинності законом до 1 листопада. Про це повідомляє "Ехо Кавказу".

Тобто зробити закон чинним вже після парламентських виборів, що відбудуться 26 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майдан Сакартвело. Ще в одній країні може спалахнути "СВО"

"Цей закон - російський, методи нашого уряду - російські, і навіть сьогоднішня промова прем'єр-міністра - російська", - сказала вона.

Напередодні прем'єр країни заявив, що нібито законопроєкт про "іноагентів" підтримують 60% громадян.

Тим часом протестувальники анонсували масштабну демонстрацію, яка розпочнеться вже сьогодні о 22:00.

15 квітня у парламенті Грузії почали обговорення суперечливого проєкту "Про прозорість іноземного впливу", який порівнюють з російським законом "про іноагентів". Нещодавно цей закон був ухвалений у першому читанні.

Грузинська влада вже намагалася схвалити цей проєкт навесні 2023 року, але змушена була відкликати його під тиском масштабних протестів і позиції Заходу.

Зараз ви читаєте новину «Президент Грузії виступила зі зверненням на тлі масових мітингів проти законопроєкту про "іноагентів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі