пʼятниця, 06 листопада 2020 07:36

Президент Франції Макрон відвідає Київ

Президент Франції Макрон відвідає Київ
Президенти обговорили ситуацію з пандемією та необхідність об'єднання зусиль. Фото: Reuters

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном, під час якої Макрон підтвердив намір візиту до української столиці за першої ж можливості.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

"Зеленський висловив співчуття Макрону та французькому народу в зв'язку з недавніми трагічними подіями та загибеллю громадян Франції під час терористичних атак", - йдеться у повідомленні.

Президенти обговорили ситуацію з пандемією та необхідність об'єднання зусиль для подолання ситуації із Covid-19.

"Хочу підтвердити підтримку вашої ініціативи щодо налагодження виробництва стратегічних товарів медичного призначення та обладнання в Європі. Ми готові надати посильну підтримку в налагодженні виробництва за участю українських підприємств – виробників захисних масок, халатів і дезінфекторів", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон виступає за посилення прикордонного контролю в ЄС

У жовтні у Франції оголосили максимальний рівень терористичної загрози через теракт у Ніцці. Троє людей загинули внаслідок ножового нападу ісламського фанатика. Підозрюваного затримали. Національна прокуратура Франції з боротьби з тероризмом розпочала розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Президент Франції Макрон відвідає Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі