четвер, 29 жовтня 2020 12:59

У Ніцці ісламський фанатик убив трьох людей

У Ніцці ісламський фанатик убив трьох людей
Місце терористичного нападу / CHRISTIAN ESTROSI

У французькій Ніцці - теракт. Троє людей загинули внаслідок ножового нападу ісламського фанатика.

Підозрюваного затримали. Національна прокуратура Франції з боротьби з тероризмом розпочала розслідування. Про це пише ВВС.

Напад стався в центрі, біля базиліки Нотр-Дам. Підозрюваний кричав: "Аллаху Акбар", тобто "Бог - найвеличніший", коли його схопили. Один з убитих - наглядач базиліки. Ще одну жертву нападник обезголовив.

Глава МВС Франції Жеральд Дарманін закликав людей уникати походів у центр Ніцци і скликав кризову нараду в Парижі.

"Без сумніву, це серйозний виклик, який вразив країну. Закликаю до єдності та згуртованості", - сказав Дерманін.

Ніцца стала ціллю одного з найсмертоносніших терактів у Франції за останні роки. 14 липня 2016-го 31-річний тунісець в'їхав на вантажівці в натовп людей, які відзначали День взяття Бастилії. Тоді загинули 86 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карикатура на Ердогана: МЗС Туреччини викликало повіреного Франції

Напруження між Парижем та ісламськими країнами наростає з вересня, коли сатиричний журнал Charlie Hebdo перевидав карикатури на пророка Мухаммеда. Це сталося напередодні суду над 14 обвинуваченими в причетності до терактів проти журналу 2015-го.

16 жовтня в передмісті Парижа ісламський фанатик убив шкільного вчителя, який перед цим на уроці про свободу слова показав учням карикатури з Charlie Hebdo. Нападника застрелила поліція. На пам'ятних заходах на честь учителя французький президент Еммануель Макрон заявив про намір боротися з ісламістським сепаратизмом і тероризмом, проти тих, хто злітає з котушок в ім'я релігії.

27 жовтня в Лівії, Палестині, Ємені, Сирії, Бангладеш, Пакистані, Іраку та інших мусульманських країнах відбулися акції проти керівництва Франції – учасники палили французькі прапори і фото Макрона. Президент Туреччини Таїп Ердоган закликав бойкотувати французькі товари, а Париж відкликав посла з Анкари.

Зараз ви читаєте новину «У Ніцці ісламський фанатик убив трьох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі