середа, 22 травня 2013 12:20

Прем'єр: "У 2014-му може не залишитися доріг, які можна відновлювати"

Прем'єр: "У 2014-му може не залишитися доріг, які можна відновлювати"
За словами Азарова, щодня в Україні ремонтується до 100 тис. кв. м доріг. Фото: dzvin.org

Українські дороги треба вже фактично рятувати.

Про це під час засідання уряду сказав прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Нарешті погода дозволила розгорнути повномасштабні роботи на автодорогах. На доручення уряду "Укравтодор" і місцеві органи влади зробили ретельну інвентаризацію стану автодоріг. Визначені обсяги тільки першочергових робіт свідчать: фактично треба рятувати мережу українських доріг. Ситуація в галузі надзвичайна", - наголосив прем'єр.

Він зокрема розповів, що загалом було пошкоджено вдвічі більшу площу доріг, ніж зазвичай: біля 5 мільйонів квадратних метрів. Із них відремонтувати залишилося ще більше 2 мільйонів квадратних метрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров попросив позбавити журналістів акредитації за "цирк в уряді"

"Якщо у поточному сезоні не ліквідувати всі пошкодження, наступного року може не залишитися дорожнього полотна, яке можна відновлювати", - наголосив Азаров.

Водночас прем'єр запевнив – робиться все можливе, аби вирішити цю проблему: щодня ремонтується до 100 тисяч квадратних метрів доріг.

"Через такі обсяги робіт в країні утворився дефіцит бітуму, і коштує він дуже дорого. Цілодобово на дорогах працюють вдвічі більше робітників і техніки, ніж торік, - підкреслив голова уряду. - Але і таких сил, і таких темпів при тих масштабах пошкоджень недостатньо. Всього, щоб привести наші дороги у нормальний стан, треба 10 років щорічно вкладати по 40-50 мільярдів гривень. І уряду, і "Укравтодору", і місцевим владам треба знаходити нові рішення".

Азаров зауважив, що насамперед необхідно знайти додаткові фінансові ресурси, техніку і робочу силу. Також, за його словами, треба забезпечити безкомпромісний контроль якості ремонту і будівництва доріг.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр: "У 2014-му може не залишитися доріг, які можна відновлювати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі