пʼятниця, 28 жовтня 2022 10:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Представник РФ в ООН розродився новими фейками про війну в Україні

Представник РФ в ООН розродився новими фейками про війну в Україні
Опублікували нову порцію брехні від кремлівських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 28 жовтня.

Постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя поширює чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у п'ятницю пресслужба ЦПД в Telegram.

"Київ має можливість для створення "брудної бомби" не лише на тих двох об'єктах, де проведуть перевірки фахівці Міжнародного агентства з атомної енергії МАГАТЕ", – заявив Небензя на закритому засіданні Радбезу ООН.

Це – фейк, попереджають в РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небензя "розганяє" в ООН провокаційні заяви про війну в Україні

"Західні країни нічого не сказали по суті на засіданні РБ ООН із питань біолабораторій Сполучених Штатів Америки в Україні. Сполучені Штати не зможуть уникнути відповіді, якщо буде доведено, що Вашингтон порушує Конвенцію про заборону розробки, виробництва та накопичення запасів бактеріологічної та токсичної зброї", – дезінформував постпред РФ.

Дезінформацію поширило також Міністерство закордонних справ РФ. Там повідомили, що "ігнорування" США запитів Росії щодо біолабораторій в Україні нібито підтверджує обґрунтованість російських претензій.

"США та Україна не відповіли на російські претензії щодо порушення Конвенції про біологічну зброю", – заявили у відомстві.

Небензя нещодавно направив листа до Генсека ООН. Він закликав Антоніу Ґутерріша зробити все можливе, щоб не допустити провокації української влади з "брудною бомбою".

Сполучені Штати Америки та їхні союзники звинуватили Росію в тому, що вона марнує час Ради безпеки в Організації Об'єднаних Націй і поширює "теорії змов". Також висуває нісенітниці про те, що на території України нібито діють "військово-біологічні програми".

Зараз ви читаєте новину «Представник РФ в ООН розродився новими фейками про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі