понеділок, 16 травня 2022 10:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Позиція України в переговорах з РФ стає жорсткішою - Кулеба

Позиція України в переговорах з РФ стає жорсткішою - Кулеба
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна не терпітиме ультиматумів від Росії. Фото: УНІАН ((Українське незалежне інформаційне агентство)

Україна що далі, то більше впевнено почувається на фронті. Тож паралельно з перемогами українських воїнів на полі бою жорсткішою стає і позиція переговорників від України на переговорах з Росією.

Однак агресор не зацікавлений в тому, щоб реально про щось домовлятися, і це є великою проблемою, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю німецькому виданню Welt.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ на Харківщині вже не зупинити - Денисенко

"Зараз ми впевненіше відчуваємо себе в боротьбі, тому наша позиція в переговорах також стає жорсткішою. Якби ситуація змінилася на полі бою, це означало б, що Росія опинилася б у кращому становищі. Справжня проблема полягає в тому, що Росія не виявляє бажання брати участь у реальних і предметних переговорах", - зазначив він.

Кулеба додає, що безперервні ракетні удари, яких завдає Росія по українських мирних містах і селах, спроби захопити більше територій на Донбасі та інші щоденні злочини РФ свідчать, що Кремль не зацікавлений у досягненні домовленостей і в припиненні війни.

"Ми бачимо наступ на Донбасі та обстріли в Херсонській області, нескінченні ракетні обстріли по країні. Нині немає жодної різниці, де в Україні ви лягаєте спати. Навіть якщо ви заснете за 1000 кілометрів від лінії фронту, немає гарантії, що ви прокинетеся живим наступного дня. Тому що, коли ракета потрапляє у ваше місто, будь-хто може стати ціллю", - наголошує він.

Міністр каже, що росіяни не хочуть переговорів і віддають перевагу війні.

"Ми готові до переговорів. Але не готові приймати російські ультиматуми. Якщо вони нав'яжуть нам війну, ми дамо відсіч", - запевнив Кулеба.

Раніше Дмитро Кулеба заявляв, що Україна готова до переговорів з РФ. Але дипломатію не дозволять використовувати для страждань українців. Він сказав, що немає нічого поганого в припиненні вогню, якщо це перший крок до звільнення української території.

Зараз ви читаєте новину «Позиція України в переговорах з РФ стає жорсткішою - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі