середа, 30 березня 2022 17:32

Поєднання оборонних та дипломатичних зусиль здатне наблизити перемогу – "Європейська солідарність"

Поєднання оборонних та дипломатичних зусиль здатне наблизити перемогу –  "Європейська солідарність"
ЄС вимагає скликати закрите засідання Верховної Ради і поінформувати народних депутатів про стартову позицію України на переговорах з РФ. Фото: eurosolidarity.org

Головними рушіями до перемоги у війні з Росією є внутрішньополітична єдність, ефективна робота дипломатів та оборонних структур.

Про це йдеться у заяві партії "Європейська солідарність".

"Героїчні Збройні сили України несуть головний тягар захисту країни і платять за це найвищу ціну разом з усім українським народом. Самовідданість і самопожертва, мужність і військова майстерність наших воїнів здивували увесь світ і зірвали російський бліц-криг. І це дає можливість проявити себе нашим дипломатам.

Ефективне поєднання оборонних та дипломатичних зусиль здатні наблизити перемогу і мир, на які так очікують мільйони українців. Ми згодні із заявами Володимира Зеленського щодо неприпустимості компромісів в питаннях територіальної цілісності, відповідальність за яку лежить на ньому як гарантові Конституції.

З 24 лютого ми дотримуємося і надалі дотримуватимемося принципу внутрішньополітичної єдності як запоруки перемоги. Виходячи з цього, вимагаємо якнайшвидше провести закрите засідання Верховної Ради і поінформувати народних депутатів про стартову позицію України на цих складних переговорах. Змістовно ж обговорити її пропонуємо на зустрічі президента та голів парламентських фракцій, за винятком ОПЗЖ, після засідання парламенту, який, згідно домовленостей усіх голів фракцій, має працювати в режимі "24 на 7".

Маємо розуміти, що нашим переговорникам потрібне поле для маневру. І що детальну оцінку гіпотетичній мирній угоді можна давати не на основі заяв на прес-конференції, а лише тоді, коли буде зрозумілий її повний і остаточний зміст, фіналізований документ. А шлях до того ще довгий та складний.

Наша команда, як і всі українці, продовжує разом захищати країну на воєнному, інформаційному і дипломатичному фронтах. Жодні заяви росіян на кшталт про зменшення воєнних загроз для Києва чи Чернігова не відповідають дійсності і не повинні вводити нас в оману. Маємо цілодобово усі разом працювати на посилення обороноздатності країни", - ідеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У переговорному процесі акценти диктують ЗСУ - Подоляк

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Поєднання оборонних та дипломатичних зусиль здатне наблизити перемогу – "Європейська солідарність"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі