вівторок, 19 березня 2024 11:12

Пояснили, кого ховатимуть на Національному військовому меморіальному кладовищі

Пояснили, кого ховатимуть на Національному військовому меморіальному кладовищі
15 березня Кабінет Міністрів України на засіданні ухвалив розпорядження щодо визначення місця розташування Національного військового меморіального кладовища у Гатненській сільській територіальній громаді Фастівського району Київської області. Фото: mva.gov.ua

В уряді пояснили, кого ховатимуть на Національному військовому меморіальному кладовищі.

Міністерство у справах ветеранів дало роз'яснення щодо того, хто має право бути похованим на НВМК, йдеться на сайті відомства.

"Визначено вичерпний перелік осіб, хто має право бути похований на Національному військовому меморіальному кладовищі. Це військовослужбовці, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, повні кавалери ордена Богдана Хмельницького, ордена "За мужність", ордена княгині Ольги, які, брали участь в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, герої України, яким з 2014 року вручили орден "Золота Зірка", - сказано в повідомленні.

Окрім того, на НВМК можуть здійснюватися перепоховання видатних борців за незалежність України у XX ст.

"Ветерани війни: учасники бойових дій - АТО, ООС, широкомасштабне вторгнення Росії. Особи з інвалідністю внаслідок війни", - уточнили в міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд визначився з місцем для розташування Національного військового меморіального кладовища

Особи, що мають право бути похованими на НВМК, урна з прахом яких похована в колумбарній ніші на інших кладовищах, можуть бути перепоховані в колумбарії на Національному військовому меморіальному кладовищі в порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів.

Рішення щодо створення Національного військово-меморіального кладовища в Україні ухвалили 23 лютого 2024 року.

Уряд затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду. Йдеться про 515 млн грн, які планують виділити на будівництво та функціонування в цьому році.

15 березня Кабінет міністрів ухвалив розпорядження щодо визначення місця розташування Національного військового меморіального кладовища у Гатненській сільській територіальній громаді Фастівського району Київської області.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, кого ховатимуть на Національному військовому меморіальному кладовищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі