пʼятниця, 27 жовтня 2017 12:59

Посол США назвала найбільші досягнення України після втечі Януковича

Посол США назвала найбільші досягнення України після втечі Януковича
Фото: censor.net.ua

За три роки Україна досягла значних зрушень. Найбільші з них: укріплення обороноздатності, відмова від російського газу та створення антикорупційних органів.

Про це сказала посол США в Україні Марі Йованович в інтерв'ю "Цензор.нет".

"2014-го українські військові були не в змозі виконувати своє основне завдання - захищати українську територію. За останні вже три з половиною роки ми бачимо, як українська армія, в тому числі за допомогою від США та інших країн, стала боєздатною...

Друге - сектор енергетики. 2013-го приблизно 92 відсотки газу Україна імпортувала з Росії. А сьогодні ця цифра - нуль. Це величезне досягнення. Україна зробила величезний ривок у сфері енергетичної безпеки, і це варто відзначити.

По-третє - антикорупційна сфера: Україна заснувала НАБУ і САП, і ми сподіваємося незабаром побачити і антикорупційний суд. Впроваджені електронні закупівлі. Створена нова патрульна поліція - набагато бефективніша і чистіша організація, ніж все, що було раніше в Україні в правоохоронній сфері", - сказала Йованович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США ліквідували апарат, який відповідав за санкції - ЗМІ

Сполучені Штати Америки нададуть Києву понад $5 млн на зміцнення здатності України запобігати кіберзагрозам.

Зараз ви читаєте новину «Посол США назвала найбільші досягнення України після втечі Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі