четвер, 11 квітня 2013 22:50

Посол Словаччини не розуміє ультиматум опозиції про відставку уряду

Посол Словаччини не розуміє ультиматум опозиції про відставку уряду
Павол Гамжік Фото: 2008.dif.org.ua

Відповідальність за підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС лежить не тільки на владі, але й опозиції. Таку думку висловив сьогодні під час круглого слола посол Словаччини Павол Гамжік.

"Відповідальність лежить в руках політиків: значить не тільки влади, але й опозиції. Ми розуміємо дуже добре, що є завданням опозиції. Але блокування парламенту 4-5 місяців - це не зовсім співпадає з європейськими стандартами. Я це відкрито говорю. Ми відкрито говоримо з урядом, не хочу сказати критично, тому що ми - партнери. Є інтереси, які у нас збігаються. Але ми хочемо відкрито говорити з опозицією: треба сісти, поробити, знайти точки дотику. Не треба висувати ультиматуми: відставка уряду, пенсійна реформа. Це не зовсім зрозуміло з точки зору руху до підписання Угоди про асоціацію. Ми очікуємо результат, не тичнемо, ми спостерігаємо. Чи є реакція і взаєморозуміння того, куди разом ми повинні рухатися", - сказав він.

Посол хоче, щоб в майбутньому Україна мала добрі відносини зі Словаччиною.

"Словаччина очікує і підтримує підписання Угоди про асоціацію у Вільнюсі. Ми дуже відкриті, можливо більш відкриті, ніж інші країни ЄС. Ми хочемо, щоб наші відносини були стабільні в майбутньому. Мене багато хто питає часто: Митний союз чи асоціація. Моя відповідь однозначна: якщо ви хочете жити, як до цих пір, - Митний союз. Якщо ви хочете відкрити для ваших громадян нові можливості і те, щоб вони почали впливати на те, що твориться навколо них, - асоціація ", - додав Гамжік.

Зараз ви читаєте новину «Посол Словаччини не розуміє ультиматум опозиції про відставку уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі