четвер, 16 січня 2020 14:36

Послання Путіна довело, що війну з Україною він закінчувати не планує – Порошенко

Послання Путіна довело, що війну з Україною він закінчувати не планує – Порошенко
Лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко прокоментував заяву Путіна про відставку російського уряду

Відставка російського уряду не має жодного значення, адже вся влада в Росії належить і належатиме Володимиру Путіну.

Про це заявив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко в інтерв'ю журналістам, коментуючи послання Путіна до Федеральних зборів та відставку російського уряду.

"Моя абсолютно тверда позиція: в Росії немає уряду, в Росії немає парламенту, Думи, немає Федеральних зборів. Вся влада в руках однієї людини. Прізвище і ім'я цієї людини ви дуже добре знаєте. Тому відставка чи призначення нового російського уряду мене абсолютно не цікавить і не має цікавити українців", – сказав Петро Порошенко.

Водночас Порошенко наголосив, що вчорашнє послання Путіна Федеральним зборам потрібно дуже уважно проаналізувати.

"Я роблю висновки з цього послання, що Путін не збирається закінчувати війну з Україною", – підкреслив п'ятий президент України.

"Другий висновок: Путін збирається залишатися назавжди. В нього закінчується термін президентських повноважень, і мета вчорашнього послання – це зміни до конституції, які тепер уже, коли президентом може бути не Путін, забирають у цього президента всю владу, переносять її для іншої посади. Я не знаю, як вона буде називатись – або голова Державної ради, або прем'єр-міністр, або щось на кшталт того, що відбулось у Казахстані, але це буде одна особа – Путін", – сказав він.

"Все, для чого це робиться, – для того, щоб зберегти владу в руках Путіна", – переконаний політик.

"Тож я раджу всім дуже пильну увагу звернути на послання і на проєкт змін до конституції Російської Федерації. Це несе прямі ризики і загрози нашій державі", – підкреслив Петро Порошенко.

Лідер "Європейської солідарності" також зазначив, що в цих умовах Українська держава має об'єднатися, щоб гідно відповідати на ті виклики і ризики, з яких почався 2020 рік, а не так, як це робить нинішня влада.

"Я вважаю, що комунікаційна стратегія з початку року була бездарно програна, що ті перші кризові виклики, з якими зіткнулася нова влада, були програні. Над "Оманом українців" сміється весь світ. Я твердо переконаний, що це час, коли мають початися рішучі об'єднувальні кроки з боку чинної влади", – підкреслив Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Послання Путіна довело, що війну з Україною він закінчувати не планує – Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі