середа, 21 жовтня 2009 09:34

Портнов поправить закон про вибори президента

Портнов поправить закон про вибори президента
БЮТ буде ініціювати на наступному пленарному тижні вдосконалення низки законодавчих актів щодо виборів президента.

Про це заявив заступник голови фракції БЮТ Андрій Портнов, повідомляє прес-служба блоку.

Він повідомив, що БЮТ пропонує врахувати позицію Конституційного Суду і рекомендації Венеціанської комісії.

Портнов нагадав, що президент у своєму конституційному поданні пропонував відмінити близько 40 статей закону про вибори президента і кодексу адміністративного судочинства.

"КС дав оцінку всього по 5 позиціях", - зазначив депутат.

Портнов підкреслив, що це свідчить про високий рівень підготовки закону про вибори президента з боку парламенту, так як Верховною Радою до другого читання розглядалося близько 500 поправок і всього 5 позицій визнані КС неконституційними.

"Не збулися прогнози наших опонентів про те, що може буди зірвано виборчий процес, і про те, що КС визнає весь закон про вибори президента неконституційним", - сказав заступник голови фракції БЮТ.

"Наразі можна переконливо констатувати, що вибори президента відбудуться 17 січня за будь-якої погоди, і виборчий процес не буде зірвано у зв"язку з будь-якими юридичними технологіями", - наголосив Портнов.

Нагадаємо, що вчора Конституційний Суд визнав такими, що не відповідають Основному закону, низку положень Закону "Про вибори Президента України" у редакції, прийнятій Верховною Радою 21 серпня 2009 року.

Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Портнов поправить закон про вибори президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі