понеділок, 02 березня 2015 12:04

Порошенко ввів в дію звернення про залучення миротворців на Донбасі

Порошенко ввів в дію звернення про залучення миротворців на Донбасі
УНІАН

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 18 лютого 2015 року "Про звернення до Організації об'єднаних націй і Європейському Союзу про розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки".

Як повідомляється на офіційному сайті глави держави, відповідний указ №116 / 2015 президент підписав у понеділок, 2 березня.

Указ набирає чинності з дня опублікування.

Згідно з повідомленням прес-служби президента, РНБО вирішила, що забезпечення нацбезпеки України та невідкладне дозвіл кризової ситуації, яка склалася в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також забезпечення ефективної імплементації мінських домовленостей вимагають звернення до Радбезу ООН і Рада ЄС з проханням про розгортання на території України міжнародної операції з дотримання миру і безпеки.

У зв'язку з цим, РНБО запропонував президенту звернутися від імені України до цих міжнародних організацій з проханням направити в Україну миротворців, а також до Верховної Ради з приводу прийняття такого звернення. "Кабміну доручено невідкладно внести пропозиції з приводу законодавчого врегулювання питань проведення на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки", - сказано в повідомленні прес-служби.

У рішенні РНБО від 18 лютого зазначається, що звернення до Організації Об'єднаних Націй та Європейського Союзу щодо розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки викликано необхідністю створення умов для якнайшвидшого відновлення правопорядку, забезпечення конституційних прав і свобод громадян, а також прав і законних інтересів юридичних осіб, створення умов для повернення жителів у вимушено залишені місця постійного проживання, а також для відновлення нормальної життєдіяльності в населених пунктах в Донецькій і Луганській областях.

Також це рішення прийнято "виходячи з необхідності реалізації мирного плану президента України Петра Порошенка та ефективної імплементації положень Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і Мінського" Комплексу заходів "від 12 лютого 2015 року, а також для запобігання ескалації напруженості в окремих районах Донецької та Луганської областей.

РНБО також запропонував Кабінету Міністрів України невідкладно внести в установленому порядку пропозиції щодо законодавчого врегулювання питань проведення на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки.

Як повідомляла раніше прес-служба президента України, у п'ятницю в телефонній розмові з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель П.Порошенко "підкреслив важливість координації зусиль для розміщення миротворчого контингенту в Україні і зазначив, що Україна зацікавлена, щоб такий контингент був сформований як місія Європейського Союзу ".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко ввів в дію звернення про залучення миротворців на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі