середа, 03 вересня 2014 18:20

Порошенко сподівається, що 5 вересня почнеться "примирення" по Донбасу

Порошенко сподівається, що 5 вересня почнеться "примирення" по Донбасу
Петро Порошенко. Фото: www.odessit.ua

Президент України Петро Порошенко сподівається, що у п'ятницю Тристороння контактна група розпочне переговори щодо процесу мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях, а також що будуть вжиті реальні кроки для досягнення миру.

Про це він заявив під час зустрічі з українцями, які були звільнені з лівійського полону.

"Я покладаю величезну надію на те, що у п'ятницю у Мінську буде нарешті розпочато мирний процес", - цитує прес-служба Порошенка.

Він підкреслив те, що весь світ знає, що "Україна є країною, яка чітко дотримується зобов'язань, міжнародного права і яка є сьогодні об'єктом агресії з боку сусідньої держави".

Глава держави наголосив, що досягнення миру сьогодні є першочерговим завданням.

"Перше завдання – це мир. Сьогодні о 5 ранку, у зв'язку з різницею у часі, ми говорили з Президентом Путіним про те, яким чином ми можемо зупинити жахливі процеси. Не можна заперечувати те, що люди мають перестати гинути", - заявив Порошенко.

Він підкреслив, що миру в Україні хочуть всі громадяни, тому він боротиметься за мир.

"Народ України на сто відсотків "за", політикани – хочуть погратися у війну. Але я хочу сказати, що не дам це зробити. Ми маємо спільно боротися за мир", - наголосив Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко сподівається, що 5 вересня почнеться "примирення" по Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі