вівторок, 02 лютого 2010 09:10

Порошенко розповів про україномовного Зурабова і УПА

Порошенко розповів про україномовного Зурабова і УПА

Міністр закордонних справ України Петро Порошенко заявляє, що Міністерство закордонних справ України робить все, що б зняти емоційну складову у взаєминах з Російською Федерацією.

"Ми робимо все, щоб зняти емоційну складову. Кількість нот і публічних заяв, що розгойдують човен українсько-російських відносин, скоротилися в рази. Причому з обох боків. Хоча, звичайно, зміна політики залежить не тільки від МЗС", - сказав він в інтерв"ю газеті "Коммерсант-Україна".

Крім того міністр відзначає що українські і російські дипломати блискуче впоралися із запобіганням конфліктам пов"язаним з приїздом посла РФ в Україні Михайла Зубарова.

"Ось це якраз наше завдання - запобігати конфліктам. І я вважаю, що українські і російські дипломати з цим завданням блискуче впоралися", - відзначив він.

Також Порошенко відзначив величезний потенціал, пов"язаний з приїздом Зубарова, і підкреслив стовідсоткове знання послом української мови.

"Хочу відзначити, що потенціал, пов"язаний з приїздом пана Зурабова, величезний. Всі чутки про дуже жорсткий або антиукраїнський настрій нового посла точно не відповідають дійсності. Я читав у ЗМІ, що його заява українською мовою після прибуття в Бориспіль складалася із завчених фраз. Можу засвідчити: це не так. Ми з паном Зурабовим говорили декілька хвилин українською, і мені дуже приємно відзначити, що він продемонстрував як стовідсоткове розуміння мови, так і бажання говорити українською", - сказав міністр.

Щодо недавнього визнання президентом України Віктором Ющенком Української повстанської армії борцями за незалежність України, міністр відзначив, що це є внутрішньою справою України.

"Перш за все, це - внутрішня справа України. Всередині країни можуть вестися дискусії, існувати різні думки політичних і суспільних організацій. Але думка інших країн береться тільки до уваги, не більш. Є величезна кількість держав у світі, де ті або інші громадські діячі є національними символами або героями, викликаючи при цьому різке неприйняття в інших державах. Україна в цьому не унікальна", - підсумував Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко розповів про україномовного Зурабова і УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі