понеділок, 15 серпня 2016 16:51

Порошенка просять терміново збільшити штраф за брехню в е-декларації

На сайті президента Петра Порошенка з'явилася петиція з проханням у 10 разів збільшити штраф за "помилки" у електронних деклараціях чиновників.

Автором звернення виступила Світлана Тарасова. Її обурила встановлена сума штрафу в 17-43 тис. грн.

"Ви знущаєтеся? Прошу підвищити штраф в 10 разів за "помилки" в е-декларації. Це ж копійки для корупціонерів. Згадайте застави в судах по 1-2 мільйону гривень, які ці птахи без роботи оплачують. Терміново збільшіть штраф, тоді чиновники будуть відповідальніше ставитися до заповнення е-декларації", - написала вона.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське е-декларування відправить гривню в піке - Шабунін

Нагадаємо, опівночі 15 серпня в Україні у тестовому режимі запустили систему електронного декларування статків чиновників. Її мають пройти близько 50 тис. посадовців.

Правозахисники Transparency International заявили, що рішення НАЗК про запуск системи без сертифікації Держспецзв'язку фактично дозволяє приховувати реальні доходи. Через відсутність атестата захисту дані декларації неможливо буде використовувати як доказ у суді і, отже, притягти до відповідальності чиновників, які подали неправдиву інформацію.

Зараз ви читаєте новину «Порошенка просять терміново збільшити штраф за брехню в е-декларації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі