неділя, 08 червня 2014 14:20

Порошенку доведеться використати увесь дипломатичний хист, щоб добитися від Путіна хоча б чогось - експерт

Порошенку доведеться використати увесь дипломатичний хист, щоб добитися від Путіна хоча б чогось - експерт
Фото: www.lvivpost.net

Порошенко є менш досвідченим політиком державного рівня ніж Путін, у якого за плечима і прем'єрство і декілька термінів президентства. Тому в даній ситуації різні вагові категорії будуть даватися в знаки. Про це Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко, коментуючи можливі ризики переговорів Порошенка з Путіним.

За словами експерта, Путін є жорстким переговорником.

"Путін стратегічно розуміє компроміси — виключно у руслі вигоди для себе. З ним буде дуже важко вести переговори. Порошенку доведеться використати увесь дипломатичний хист і хист бізнесмена для того, щоб добитися хоча б чогось. Очевидно, що мова йтиме і про якісь компроміси. Які вони будуть - наразі незрозуміло. Але без них неможливо буде вести переговори", - сказав експерт.

"Порошенко розуміє, що з Росією необхідно шукати діалог, тому що ми не куди не можемо подітися від цього сусідства і від того, що РФ є важливим економічним партнером", - додав Бондаренко.

Коментуючи закордонні поїздки Порошенка, експерт зауважив, що вони показали підтримку персони нового українського президента на Заході.

"Принаймі частини Європи, - уточнив експерт. - Є обережні очікування на те, що в Україні таки настане мир. Європа втомилася від України. Якщо вона пів роки тому захоплювалася, то зараз відчувається втома від України. Тому від Порошенка очікують, щоб він все таки продемонстрував свою ефективність".

Зараз ви читаєте новину «Порошенку доведеться використати увесь дипломатичний хист, щоб добитися від Путіна хоча б чогось - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі