середа, 27 січня 2010 08:59

Порошенко побачив покращення стосунків з Росією

Порошенко побачив покращення стосунків з Росією

Міністр закордонних справ України Петро Порошенко відзначає поліпшення відносин з Російською Федерацією останнім часом.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками Американської торгової палати.

"За останні три місяці наші відносини з РФ вже змінилися, і ми це демонструємо у всіх сферах", - сказав Порошенко.

За словами глави МЗС, обидві країни ще не досягли відносин дійсно стратегічного партнерства, але після економічного саміту в Ялті, який відбувся в листопаді 2009 року, вже помітні постійні кроки вперед.

"Ми з 1 січня зняли деякі бар"єри в торгівлі з Росією, і ми розробили дуже позитивний сценарій, який упроваджуватиметься після 7 лютого", - відзначив міністр.

Порошенко також висловив упевненість, що за дуже короткий час українсько-російські відносини значно покращають, і всі це відчують.

"Мій досвід ведення переговорів з російськими партнерами вселяє в мене достатньо оптимізму", - сказав він.

На думку глави МЗС, в погіршенні українсько-російських відносин була винна не тільки Україна. Російська політика, вважає міністр, багато в чому заснована на емоціях, але вона повинна бути прагматичною і взаємовигідною.

Нагадаємо, днями до Києва прибув Посол РФ в Україні Михайло Зурабов. Російська сторона вважає важливою в стислі терміни пройти всі процедури, пов"язані з акредитацією Посла, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко побачив покращення стосунків з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі