середа, 28 травня 2014 16:57

Порошенка назвали міжнародною людиною-загадкою

Порошенка назвали міжнародною людиною-загадкою
Фото: www.radiosvoboda.org

Президент Росії Володимир Путін був готовий до перемоги на президентських виборах президента Петра Порошенка. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав лідер "Братства" Дмитро Корчинський.

"По-перше, всім було зрозуміло, що Порошенко має найбільші шанси та впевнено перемагає. По-друге, Путін не визнав би будь-якого нового українського президента. Переміг би Ляшко, для Путіна це було б так само в тій грі, в яку він грає. Але все завжди закінчується переговорами. До цього дійде. Досі вони не були сильною стороною українського керівництва. Тому до їхнього початку треба максимально багато вбити російських терористів. Бо потім доведеться йти на якийсь принизливий компроміс", - наголосив він.

Політик зауважив, що майбутнє покаже, чи стане Порошенко українським Бонапартом. "Чи зможе він мобілізувати націю, надихнути її та повести до перемог в атаку до Москву. Для цього повинен роздати майно бідним, змінити апарат Кабміну та МВС, створити нову спецслужбу, набрати у армію нових добровольців та виграти якусь битву. Тобто спробувати довести до кінця хоча б частину Антитерористичної операції. Щоб було не так, як зараз: вона починається, а на самому цікавому місці закінчується — тільки взяли аеропорт, зуміли розстріляти достатню кількість терористів, і тут півтора дня знову перемир'я. Досі не ясно, чи буде продовження. А хотілось би мати якийсь сильний крок", - пояснив Корчинський.

"Нація об'єднується перемогами. Українській владі треба їх демонструвати. От Путін мобілізує свою націю за допомогою Криму, нахабства, справжніх чи вигаданих перемог. Поки ми не знаємо, на що здатен Порошенко. Це міжнародна людина-загадка. Він в своєму житті робив багато прямо-протилежних речей. Жодної політичної ініціативи не довів до кінця — чи то йому не дали, чи то в нього така доля. Він підтримував революцію, а потім бив їй в спину, боровся проти уряду Азарова, однак був у нього міністром, знаходив спільну мову із Януковичем та усіма попередніми президентами, але й сварився з ними", - зазначив політик.

Говорячи про те, чи здатен Порошенко змінитися, він підкреслив: "Путін був звичайним баригою перші дві каденції. Зараз ми бачимо, що це авантюрист та людина, яка заради ефемерних цілей здатна ризикувати. В тому числі, своїми прибутками. Можливо, Порошенко теж зміниться. Він як раз в потрібному віці".

Зараз ви читаєте новину «Порошенка назвали міжнародною людиною-загадкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі