четвер, 05 червня 2014 17:23

Порошенко має сказати Путіну: "Забирай своїх негідників з України" - політолог

Порошенко має сказати Путіну: "Забирай своїх негідників з України" - політолог
Фото: РИА "Новости"

Новообраний президент України Петро Порошенко повинен вимагати від президента Росії Володимира Путіна забрати терористів з території нашої країни.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог, експерт з міжнародних питань Олександр Палій.

"Давай, забирай своїх негідників з нашої землі", - такою, на думку експерта, має бути розмова Порошенка з Путіним.

Тільки після цього, за словами політолога, українська сторона може подумати про відновлення нормальних відносин. На переконання Палія, у розмові з північним сусідом українське керівництво має відстоювати питання територіальної цілісності держави та безпеки її громадян. "Все інше - вже похідне", - додав експерт.

Політолог вважає вчорашню заяву президента Росії про "діалог Порошенка з громадянами" фальшивою.

"Сама по собі заява (Путіна - ред.), як це часто буває з російського боку, є образливою і фальшивою. Якщо говорити: "У кого руки в крові?", то експерт у цьому - явно Путін. У тому числі, у крові українців, до речі. Події, які зараз відбуваються, всі ті вбивства, робить Росія", - зауважив Палій.

На думку експерта, зараз Росія зацікавлена у довгостроковій дестабілізації України, хоча і розглядає другий варіант: уникнення загострення ситуації. " І тому Росія могла б поторгуватися і виторгувати якісь зовнішньополітичні, внутрішньополітичні поступки в обмін на терористів", - додав експерт.

Також за словами Палія, найбільш абсурдними виглядають заклики Росії "говорити з нашими громадянами". "Ну от з якими громадянами? З осетинами, чеченцями, арабами, йорданцями, росіянами, які там воюють? З "бєсом", Гіркіним, Бородаєм? З якими взагалі громадянами України закликає говорити Росія? Це все іноземні громадяни, окупанти, які прийшли на нашу землю", - зазначив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко має сказати Путіну: "Забирай своїх негідників з України" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі