четвер, 08 грудня 2022 16:06

Спецтема: Війна Росії проти України

"Помста" за Кримський міст - Путін зробив цинічну заяву щодо ракетних ударів по Україні

"Помста" за Кримський міст - Путін зробив цинічну заяву щодо ракетних ударів по Україні
Вибух на Кримському мосту стався 8 жовтня. Фото: Кремль

Російська Федерація завдає масованих ракетних ударів по українській критичній інфраструктурі нібито через помсту.

Так вирішили "відповісти" за підрив на Кримському мосту, сказав президент Росії Володимир Путін, повідомляє РБК-Україна.

"Росія завдає ударів по енергетичній інфраструктурі України, але перші удари завдали ті, хто бив по Кримському мосту", - заявив Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укренерго розповіли, коли припинять аварійні відключення світла

За словами диктатора, він не розуміє реакцію світової спільноти, яка засуджує російський терор мирних міст України.

"Захід не помічає дій України проти Росії, але при цьому кроки Москви у відповідь викликають хвилю інформаційного шуму. Варто нам поворухнутися, щось зробити: шум, гам, тріск на весь всесвіт. Це не буде нам заважати виконувати бойові завдання", - додав він.

Міст через Керченську протоку російські окупанти відкрили 2018 року. На відкритті був Володимир Путін, він їхав між берегами на КамАЗі.

Уранці 8 жовтня на залізничній гілці Кримського мосту спалахнула потужна пожежа. Окупаційна "влада" Криму заявила, що на Кримському мосту нібито вибухнув вантажний автомобіль. Так званий голова "парламенту Криму" заявив, що дорожнє полотно на Кримському мосту пошкодили "українські вандали".

Путін назвав інцидент "терактом", націленим на цивільну інфраструктуру Росії. Водночас глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив, що до "теракту" нібито причетні "українські спецслужби", яким допомагали громадяни Росії та третіх держав.

Українська влада заперечує свою причетність до інциденту з вибухом на Кримському мосту.

Зараз ви читаєте новину «"Помста" за Кримський міст - Путін зробив цинічну заяву щодо ракетних ударів по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі