середа, 27 липня 2022 17:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Покарання "перевертнів у погонах" та воєнних злочинців: що обіцяє Костін на посаді генпрокурора

Покарання "перевертнів у погонах" та воєнних злочинців: що обіцяє Костін на посаді генпрокурора
Андрій Костін заявив про необхідність припинити терор та геноцид української нації. Фото: Укрінформ

Генпрокуратура забезпечить невідворотність покарання для кожного, хто вчинив воєнний злочин проти України.

Особливо для представників військового та політичного керівництва РФ, які віддавали накази щодо вторгнення, а також організували і контролювали ведення бойових дій. Про це під час виступу у Верховній Раді заявив генпрокурор України Андрій Костін, пише "Укрінформ".

"У період активної і найжорстокішої фази збройного конфлікту з Росією, що супроводжується масовим вчиненням збройними силами країни-агрессорки воєнних злочинів, кількість яких вже перевищила 25 тисяч, наш обов'язок - забезпечити невідворотність покарання для винних у цьому", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є серйозний аргумент": в ОП пояснили призначення Костіна на посаду генпрокурора

Він також заявив про необхідність припинити терор та геноцид української нації.

"Цьому сприятиме передусім належна фіксація й документування злочинів агресора. А зібрати докази слід так, щоб усі вони були визнані допустимими в судах", - наголосив Костін.

За його словами, прокурори мають невідкладно забезпечити належне процесуальне керівництво в усіх таких провадженнях. А також забезпечити належну співпрацю з Міжнародним кримінальним судом.

Генпрокурор запевнив, що на колаборантів та зрадників, включаючи "перевертнів у погонах", також чекає суворе покарання.

"Відповідальність для кожного, хто працював на ворога, має бути також невідворотною. Особливо це стосується "перевертнів у погонах". І це ще одне з наших надважливих завдань. Бо на сьогодні ми маємо вже більш як півтори тисячі зрадників та близько 1700 колаборантів", - зазначив він.

Костін додав, що прокуратура дасть оцінку кожному такому факту.

Він також наголосив, що потрібно якнайшвидше призначити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і директора Національного антикорупційного бюро.

На думку Костіна, також необхідна розробка Стратегії кримінальної політики, реалізація судової реформи, формування Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Верховна Рада призначила 49-річного Андрія Костіна на посаду генпрокурора. Рішення парламент ухвалив на засіданні у середу, 27 липня.

За відповідне рішення проголосувало 299 народних депутатів України.

Кандидатуру Костіна вніс президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Покарання "перевертнів у погонах" та воєнних злочинців: що обіцяє Костін на посаді генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі