понеділок, 04 липня 2011 18:24

Підозрюваного у смаженні яєчні на вічному вогні "свободівця" відпустили

Підозрюваного у смаженні яєчні на вічному вогні "свободівця" відпустили

Прес-секретаря Київської міської організації ВО "Свобода" Кирила Бабенцова було звільнено під підписку про невиїзд. Разом з тим, активіст "Чорного комітету" Богдан Тицький чекає на звільнення. Обох звинувачують у нарузі над могилою через проведення повторної акції смаження яєчні на вічному вогні на підтримку Ганни Сінькової.

Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі "Свободи".

Зокрема, адвокат Бабенцова, "свободівець" Олег Бондарчук, коментуючи ситуацію навколо його підзахисного, зазначив: "Мій підзахисний Кирило Бабенцов був затриманий по кримінальній справі, яка буде виділена зі справи Ганни Сінькової. Він підозрювався у тому, що був одним з учасників (оператором) акції Ганни Сінькової (особа оператора досі не встановлена і слідство його розшукує). Також він був підозрюваний у тому, що брав участь у повторній акції смаження яєчні на підтримку Ганни Сінькової".

За словами Бондарчука, під час дачі свідчень Бабенцов спростував звинувачення в тому, що був присутній на акції Ганни Сінькової. А у слідства нема доказів про зворотнє. Крім того, сама Сінькова готова на очній ставці підтвердити, що оператором її акції не був Бабенцов.

"На сьогодні у Кирила залишається статус підозрюваного. Поки що постанова про порушення щодо нього кримінальної справи пред'явлена не була. Тобто проти нього не висунуті обвинувачення як проти особи, що вчинила злочин", – зазначив Бондарчук.

Також адвокат зауважив, що під час затримання і перебування у Печерському райвідділі до Кирила Бабенцова та Богдана Тицького застосовувалися методи фізичного та психологічного впливу для отримання зізнання. Щодо цього факту вони подаватимуть скаргу в прокуратуру на дії міліції. Попередньо встановлені особи оперативників, які завдали побоїв хлопцям.

Зазначене стосується й іншого обвинувачуваного – Богдана Тицького, якого захищає "свободівець" Сидір Кізін. Лише з тією різницею, що Тицький визнав, що брав безпосередню участь у акції на підтримку Ганни Сінькової. Проте активіст "Чорного комітету" не визнає акцію наругою над могилою, а наголошує, що це був захід на підтримку Сінькової, і вони жодним чином не мали наміру здійснювати дії, які кваліфікуються згідно кримінального кодексу як наруга.

Адвокат Кізін зазначив, що його підзахисний ще перебуває у райвідділі, і зараз готуються документи на його звільнення під підписку про невиїзд.

Нагадаємо, 1 липня 2011 року у Києві було затримано прес-секретаря Київської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Кирила Бабенцова та активіста "Чорного комітету" Богдана Тицького. Хлопців було затримано як підозрюваних у справі щодо другого смаження яєчні на вічному вогні у київському Парку слави 21 червня 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваного у смаженні яєчні на вічному вогні "свободівця" відпустили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі