субота, 07 січня 2023 22:24

Подоляк відреагував на пропозицію Ердогана про одноосібне припинення вогню

Подоляк відреагував на пропозицію Ердогана про одноосібне припинення вогню
Радник керівника ОП Михайло Подоляк пояснив, чому Туреччина виступила за одноосібне припинення вогню. Фото: eastnews.ua

Туреччина має свої національні інтереси й вони не завжди співпадають з інтересами України.

Так радник керівника ОП Михайло Подоляк відреагував на слова президента Туреччини Ердогана щодо одноосібного припинення вогню.

"Щодо одноосібного припинення вогню. Ну це ж трошки дивно. Вони перебувають на нашій території, припинили вогонь, а далі що? В чому сенс турецької пропозиції?", - сказав Подоляк.

Путін хоче лише оперативної паузи, переконаний український політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського нагадали, чому Україна не погодиться на переговори з Путіним

"Він припинив вогонь, Туреччина починає казати: дивіться, він припинив вогонь, так ви теж припиніть вогонь. Це ж ключове, це ж значить, що ми зафіксувались. Буде якась оперативна пауза на певний час, за який Росія пройде етапи свого "апгрейду", - додав Подоляк

Він зазначив, що можлива єдина концепція: не припинення вогню, а виведення російських військ з території України і після цього припинити вогонь.

"Тому немає сенсу говорити про одностороннє припинення вогню, бо це не вирішує питань. Ми не будемо гратися у дивні пропозиці", - підкреслив Подоляк.

Представник президента Туреччини Таїпа Ердогана Ібрагім Калін заявив, що режим припинення вогню має діяти не 36 годин, а довше.

"Єдине рішення сторін з цього питання поки що не прийняте, що є показником глухого кута, в якому знаходяться сторони конфлікту... Жодна зі сторін не хоче зупинятися, але вони також не в змозі здобути вирішальну військову перемогу", - заявив Калін.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у розмові з Путіним заявив, що заклики до миру та діалогу мають бути підтримані одностороннім припиненням бойових дій та справедливим врегулюванням розбіжностей.

Туреччина вважає, що треба переконати Україну сісти за стіл переговорів з Росією

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав, що деякі країни Заходу не зацікавлені у врегулюванні ситуації. І їм потрібно вмовити Україну піти на переговори. Зробити це зараз буде складніше, ніж у березні.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк відреагував на пропозицію Ердогана про одноосібне припинення вогню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі