неділя, 13 серпня 2023 14:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Подоляк пояснив формулу миру і назвав шість пунктів

Подоляк пояснив формулу миру і назвав шість пунктів
Будь-який "сценарій заморожування війни" лише заохочуватиме Москву до повернення до війни, сказав Подоляк. Фото: president.gov.ua

Стратегічною метою України, окрім деокупації захоплених росіянами територій, є створення умов, що унеможливлюють повторення російської агресії в майбутньому.

Про це написав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

"Саме тому альтернативи українській формулі миру немає: посилення армії, пришвидшення постачання зброї, деокупація території, зміна режиму в Росії, компенсації від нового уряду й обов'язкове покарання воєнних злочинців", ‒ сказав радник керівника ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав єдиний дипломатичний шлях завершення війни

"Часто можна почути питання: "Яку мету ставить перед собою Україна та якою бачить перемогу?". Відповідаю. Стратегічною метою України, окрім беззастережного повернення територій, є створення умов, що унеможливлюють повторення агресії в майбутньому", ‒ сказав Подоляк.

Будь-який "сценарій заморожування війни" лише заохочуватиме Москву до повернення до війни, зазначив радник керівника ОП.

"Будь/який "сценарій заморожування війни" з фіксацією територіальних анексій Росії, який розглядають деякі західні оглядачі, та ще й без членства України в НАТО (тому що війну не закінчено), лише заохочуватиме Москву до нарощування апетитів і повернення до війни після короткої перерви", ‒ заявив Подоляк.

Минулого року президент Володимир Зеленський назвав 10 пунктів формули миру.

У лютому Генеральна Ассамблея Організації Об'єднаних Націй закликала РФ зупинити бойові дії і вивести війська з України. Підтримали українську формулу миру. За резолюцію проголосувала 141 країна.

Цього місяця у Джидді в Саудівській Аравії відбулася зустріч радників лідерів держав щодо української формули миру. Участь у зустрічі взяли 42 країни.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк пояснив формулу миру і назвав шість пунктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі