пʼятниця, 17 січня 2014 10:26

Подібна дурня вже рік діє в Росії - "Transparency International Україна" про узаконення "іноземних агентів"

Подібна дурня вже рік діє в Росії - "Transparency International Україна" про узаконення "іноземних агентів"

В організації "Transparency International Україна" вважають, що у разі підписання президентом України Віктором Януковичем "закону про іноземних агентів та ектстремістів", їхню діяльність оцінюватимуть як наклепницьку.

"В разі підписання В.Януковичем закону про іноземних агентів та екстремістів, Transparency International Україна стане ідеальною мішенню для ревносних його виконавців... Ми представляємо міжнародну антикорупційну організацію та отримуємо фінансування з-за кордону. А значить, є іноземними агентами. Ми збираємо декларації міністрів, губернаторів та мерів і моніторимо їх стиль життя. А значить, займаємося наклепництвом. Ми впливаємо на антикорупційні реформи в Україні, а значить займаємося політикою та є особливо небезпечними екстремістами.

Все це за законом Вадима Калесніченка та Володимира Олійника. Маячня? Зовсім ні, подібна дурня вже більше року діє в Росії", - йдеться у повідомленні організації.

В "Transparency International Україна" наголошують: логіка царьових, колесніченків та іже з ними проста – активні організації мають бути дискредитовані та максимально підконтрольні. Особливо напередодні знакових виборів Президента в 2015 році.

"Паралельно з батогом вирішили показати й пряник. Чи морквинку. Зокрема, минулого року суттєво збільшили загальний бюджет федерального конкурсу президентських грантів на підтримку громадських організацій. Щоб було зрозуміло, мова йдеться про двісті мільйонів доларів щороку. Цілком ясно, що таких грошей для громадськості в української держави нема. Тож в Україні вирішили просто підім'яти  громадський сектор та підмінити громадську активність тотальним  одобрямсом і підгавкуванням", - заявляють в організації.

Разом з тим у "Transparency International Україна" запевняють, що будуть робити все можливе, аби Янукович закон ветував.

"Адже зараз відбувається чіткий наступ на свободу кожного активного громадянина. Водночас ми будемо продовжувати робити те саме, що і до того. Буквально на днях ми оприлюднили власні пріоритети на 2014-й, серед яких просування нового закону про конфлікт інтересів, розкриття тендерної інформації в 7 містах України, моніторинг стилю життя 400 високопосадовців країни та ще купа інших корисних речей", - заявляють в організації.

Зараз ви читаєте новину «Подібна дурня вже рік діє в Росії - "Transparency International Україна" про узаконення "іноземних агентів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі