субота, 23 березня 2024 11:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Після теракту у Підмосков'ї росіяни придумали фейк про Данілова

Російські пропагандисти з телеканалу НТВ вигадали фейк про секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова, намагаючись переконати, що Україна нібито "причетна" до теракту 22 березня.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації РНБО.

Автор: скріншот
  Російські пропагандисти з телеканалу НТВ використали для фейку кадри з телемарафону
Російські пропагандисти з телеканалу НТВ використали для фейку кадри з телемарафону

Для створення фейку росіяни використали кадри з телемарафону за 16 березня.

Також вони замінили гостя, начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова, на фейкове відео з Даніловим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися фото зсередини згорілого ТЦ під Москвою

"Якість діпфейку дуже низька, його штучність кидається в очі з першої ж секунди перегляду, міміка та мовлення Олексія Данілова взагалі не збігаються", - пише Центр протидії дезінформації.

22 березня у місті Красногорськ Московської області у концертному залі "Крокус Сіті Хол" перед концертом гурту "Пикник" сталася стрілянина.

Російські ЗМІ повідомили, що у партер увірвалося особи у камуфляжі і відкрили стрілянину з автоматичної зброї. Нападники кинули гранату або запальну шашку, унаслідок чого почалася пожежа. У РФ заявили про 93 загиблих і 107 госпіталізованих.

Стрілянина у Підмосков'ї - спланована провокація російських спецслужб за вказівкою Путіна. Таким чином він хоче виправдати ще більш жорсткі удари по Україні і провести тотальну мобілізацію в РФ, повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Після теракту у Підмосков'ї росіяни придумали фейк про Данілова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі