пʼятниця, 18 грудня 2020 11:23

Після масового кнопкодавства у Раді посилюють покарання і встановлюють камери

Після масового кнопкодавства у Раді посилюють покарання і встановлюють камери
Нардепи кнопкодавили під час призначення Шкарлета міністром освіти. Фото: bykvu.com

Після кількох фактів неперсонального голосування, які помітили 17 грудня, керівники фракцій домовилися посилити заходи протидії кнопкодавству.

Про це повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков після консультацій із колегами.

"У нас є регламентний комітет. До 15 січня розробити зміни до законодавства, яке б зробило більш жорстку відповідальність за неперсональне голосування в рамках збільшення кримінальної відповідальності і штрафів...

Також усі фракції звернулися до мене з пропозицією встановити додаткові камери в залі, які б фіксували неперсональне голосуваня. Наприклад, у ложах, де їх нема", - сказав Разумков.

Крім того, пропонують відключити від систему "Рада" робочі місця, за якими не закріплений депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під крики "геть" Разумков прогнав Шкарлета з трибуни Ради

17 грудня Верховна Рада 226 голосами призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки. Це мінімальна кількість голосів, необхідна для позитивного рішення.

Представники партії "Голос" вимагають повторного голосування через кнопкодавство колег із ОПЗЖ. За словами Інни Совсун, серед тих, хто підтримав кандидатуру Шкарлета, був Григорій Суркіс, у той час відсутній у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «Після масового кнопкодавства у Раді посилюють покарання і встановлюють камери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі