четвер, 17 грудня 2020 17:57

Під крики "геть" Разумков прогнав Шкарлета з трибуни Ради

Під крики "геть" Разумков прогнав Шкарлета з трибуни Ради
Під час складення Шкарлетом присяги частина залу аплодувала, а інші кричали "Ганьба". Фото: колаж 24 каналу

Новообраний міністр освіти і науки Сергій Шкарлет склав присягу у Верховній Раді. Відбулося це під гучні крики "ганьба" одних й аплодисменти інших.

Депутати від партії "Слуги народу" ледь відпустили міністра до трибуни, бо хотіли сфотографуватися. На це відреагував голова парламенту Дмитро Разумков, пише 24 канал.

"Зараз без міністра залишитесь", – сказав він.

Опісля складання присяги до трибуни підійшли "слуги" і почали обирати вдалий ракурс для фото. На заклики Разумкова повернутися до роботи ніхто не реагував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Могилянці пояснили, чому вони проти Шкарлета

"Та що це таке? Займіть свої місця", - сказала віцеспікерка Олена Кондратюк.

На її зауваження також не відреагували. Нардепи продовжували фотографуватися.

"Шановний пане міністре, ваша ложа в іншому місці. Пане Шкарлете! Пане Шкарлете, ви не розумієте? Я вам ще раз повторюю", - вигукнув Разумков.

Врешті Шкарлет попрямував до свого місця під крики "геть". Разумков вимкнув мікрофон і щось додав йому вслід.

У четвер, 17 грудня, Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки. За його кандидатуру проголосувала мінімальна кількість депутатів - 20 із фракції ОПЗЖ та 171 зі "Слуги народу".

Шкарлет народився 19 жовтня 1972 року. Навчався в Київському політехнічному інституті. 9 років був ректором Чернігівського інституту інформації, бізнесу і права Міжнародного науково-технічного університету ім. академіка Юрія Бугая, а також ректором Чернігівського національного технологічного університету.

Восени Шкарлета звинуватили в плагіаті. Підставою стала його стаття 2007-го "Теоретичні основи формування економічної безпеки підприємств", на одній із яких базується дисертація.

11 вересня етичний комітет НАЗЯВО визнав плагіат у роботах Шкарлета. Наявність плагіату в роботах підтвердили також іноземні експерти.

Зараз ви читаєте новину «Під крики "геть" Разумков прогнав Шкарлета з трибуни Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі