пʼятниця, 15 травня 2020 16:12

Після критичної оцінки ЦВК щодо виборів в ОРДЛО "слуги" заговорили про порушення в комісії

Після критичної оцінки ЦВК щодо виборів в ОРДЛО "слуги" заговорили про порушення в комісії
Представників ЦВК викликають на комітет.

У фракції "Слуга народу" заявляють, що члени Центральної виборчої комісії нарахували собі зарплати по 200-300 тис. грн попри карантинні обмеження.

"Трохи в шоці з новини, що члени ЦВК в обхід закону, яким ВРУ обмежила зарплати чиновників на період карантину стелею в 47 230 гривень, повиписували собі премії та відпускні у 200-300 тисяч. Паралельний світ! І це вони просять розширити повноваження ЦВК в змінах до виборчого кодексу. Дуже чекаємо їх на засіданні комітету", - заявив у Facebook нардеп від СН Віталій Безгін.

Представників ЦВК викликали на комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування на 20 травня.

ЗМІ повідомляли, що серед 17 членів комісії за квітень тільки двом нарахували по 47 230 грн зарплати, а решті - від 244,6 тис. до 361,6 тис. грн. Така сума вийшла в результаті виплати матеріальної допомоги на оздоровлення та використання частини відпустки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в ОРДЛО провести неможливо - Рахманін

Раніше у ЦВК заявляли, що не знають, скільки знадобиться часу для підготовки виборів в окупованих Росією районах Донецької та Луганської областей.

"Нині практично неможливо говорити про будь-які часові рамки, необхідні для підготовки та проведення виборів на деокупованих територіях ОРДЛО, тому що цьому має передувати оцінка фактичного стану справ на цих територіях, після відновлення контролю над ними", - казав голова ЦВК Олег Діденко.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявляв, що сподівається на місцеві вибори в ОРДЛО восени.

Зараз ви читаєте новину «Після критичної оцінки ЦВК щодо виборів в ОРДЛО "слуги" заговорили про порушення в комісії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі