вівторок, 12 травня 2020 10:33

Вибори в ОРДЛО провести неможливо - Рахманін

Вибори в ОРДЛО провести неможливо - Рахманін
Після того як з ОРДЛО зникне остання особа зі зброєю, знадобиться щонайменше пів року-рік, щоб були створені передумови, аби говорити про вибори, каже Сергій Рахманін. Фото: пресслужба "Голосу"
Вибори в окупованих Росією районах Донецької і Луганської областей цьогоріч, як про це заявляє керівник Офісу президента Андрій Єрмак, провести неможливо.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав голова фракції "Голос" Сергій Рахманін.

"Вибори там провести неможливо. Там можна за політичного бажання провести імітацію. Ризик – отримаємо територію, яку не будемо де-факто контролювати", - каже народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Обіцяємо повернутися" - військові з передової звернулися до матерів

Не уявляє, як можна восени провести вибори на тимчасово окупованих територіях, і Центральна виборча комісія, розповів Рахманін про відповідь на свій запит до голови ЦВК Олега Діденка.

"Щоб вибори там відбулися, звідти мають бути виведені будь-які війська, відновлена українська влада, треба, щоб запрацювали українські інститути, були проведені розмінування, там повинна працювати українські Служба безпеки, поліція, Збройні сили, поновлена діяльність політичних партій, їх місцевих організацій.

Після того як звідти зникне остання особа зі зброєю, знадобиться щонайменше півроку-рік, щоб були створені передумови, аби говорити про вибори. А якщо йдеться про розмінування – то ще більше. Яким чином керівник Офісу президента уявляє собі проведення там виборів восени, якщо навіть режим припинення вогню так досі й не встановлений. Не знаю", - сказав Сергій Рахманін.

Інтерв'ю з Сергієм Рахманіним читайте у журналі "Країна" від 14 травня.

12 травня російські окупанти на Донбасі вчергове обстріляли позиції Об'єднаних сил у районі населеного пункту Кримське з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в ОРДЛО провести неможливо - Рахманін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі