четвер, 18 березня 2021 08:59

Підсанкційний завод Марченко модернізують для виробництва Євро-5

Підсанкційний завод Марченко модернізують для виробництва Євро-5
Роботи мають завершити до грудня 2023-го. Фото: instagram.com/oksana.marchenko.official

У Росії модернізують підсанкційний Новошахтинський нафтопереробний завод, який належить дружині лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука Оксані Марченко.

Компанія Марченко ООО "НЗНП Инжиниринг" підписала договір із російським науково-дослідним інститутом нафти та газу "Петон" для проведення модернізації, повідомляє програма "Схеми".

"Модернізація включає комплекс виробництва автомобільних бензинів. Він містить секцію гідроочищення нафти, секцію "Пенекс" і секцію для виробництва автомобільних бензинів, що відповідають екологічним вимогам Євро-5", – йдеться у пресрелізі інституту від 12 березня.

Роботи мають завершити до грудня 2023-го. Наразі завод постачає нафту у США та окупований Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктову запитали про Медведчука

Рада нацбезпеки України ввела санкції проти 8 осіб і 19 компаній, серед яких виявилися дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко і громадянська дружина Тараса Козака Наталя Лавренюк. Санкції в першу чергу ввели через те, що вони є власницями Новошахтинського заводу нафтопродуктів у РФ. Марченко володіє 75% заводу, а Лавренюк - 25%. Цей завод забезпечує нафтопродуктами ДНР і ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Підсанкційний завод Марченко модернізують для виробництва Євро-5». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі