понеділок, 09 липня 2018 14:14

Парубій про розвал коаліції: "Уперше чую"

Парубій про розвал коаліції: "Уперше чую"
Верховна Рада змогла ухвалити закон без фракції БПП. Фото: УНІАН

"Блок Петра Порошенка" не збирається виходити з парламентської коаліції.

Про це сказав спікер Андрій Парубій на брифінгу після погоджувальної ради.

"Стосовно виходу "Блоку Петра Порошенка" з коаліції - уперше чую про таку ініціативу. Я спілкувався сьогодні з керівництвом БПП. Не передбачається навіть постановка такого питання на порядок денний. Навпаки, є спільне налаштування на ефективну і продуктивну роботу Верховної Ради", - відповів Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді заявили про плани Порошенка достроково розпустити парламент

На ранковому засіданні 5 липня Верховна Рада не змогла підтримати у рейтинговому голосуванні питання звільнення старих членів ЦВК. Воно набрало 189 голосів за необхідних 226. 117 із них були від представників БПП, лише 10 із 80 - від партнерів по коаліції "Народного фронту".

Після цього "Блок Петра Порошенка" відмовився брати участь у голосуваннях 5 та 6 липня. У НФ заявили, що голосуватимуть, якщо кандидатів буде 13 і серед них буде представник "Опозиційного блоку".

На вечірньому засіданні фракція БПП вирішила не бути присутньою. Без її участі - найбільшої фракції - парламент зміг 240 голосами ухвалити законопроект про публікацію законів.

Зараз ви читаєте новину «Парубій про розвал коаліції: "Уперше чую"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі