четвер, 05 липня 2018 13:43

Криза у ВР: "Народний фронт" висунув вимоги Порошенку

Криза у ВР: "Народний фронт" висунув вимоги Порошенку
Максим Бурбак стверджує, що навіть з голосами НФ 226 не набралося б. Фото: nfront.org.ua

Коаліційна фракція "Народного фронту" голосуватиме за новий склад ЦВК, якщо кандидатів буде 13 і серед них буде представник "Опозиційного блоку".

Про це з трибуни заявив керівник фракції Максим Бурбак.

"Голосів за входження у розгляд цього питання нема. Це нагадує політичну авантюру входити у зняття ЦВК, не маючи чіткої конструкції наступного складу ЦВК. При цьому - 14 кандидатів на 13 посад. Рішення комітету - всі підходять. Хто з них зайвий? Цю авантюру не можемо розпочинати", - сказав Бурбак.

Він також виступив за те, щоб серед кандидатів був представник усіх фракцій. "Опозиційний блок" не надав свою пропозицію.

"Треба подання на 13 кандидатів на 13 посад. Далі продовжити консультації, щоб усі фракції і групи були представлені, щоб не було навіть натяків на можливість узурпації кількості членів ЦВК в одних руках. Замість того, щоб виходити із зали, треба лишатися тут і домовлятися", - наголосив Бурбак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада відмовилася оновлювати ЦВК - БПП оголосив страйк

За процедурою, представлені у парламенті політичні сили подають президенту пропозиції кандидатів у члени ЦВК. Президент розглядає їх і вносить у Верховну Раду. Тоді вже парламент призначає.

5 лютого президент Петро Порошенко вніс до парламенту подання на нових членів Центральної виборчої комісії. 18 квітня комітет Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя підтримав подання президента про звільнення 13 членів ЦВК, зокрема її голови Михайла Охендовського. Водночас рекомендував парламенту розглянути 14 нових кандидатів, яких теж запропонував президент за пропозиціями фракцій і груп.

Зараз ви читаєте новину «Криза у ВР: "Народний фронт" висунув вимоги Порошенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі