понеділок, 09 липня 2018 11:40

У Раді заявили про плани Порошенка достроково розпустити парламент

У Раді заявили про плани Порошенка достроково розпустити парламент
"Блок Петра Порошенка" наполягає на голосування за поданих президентом кандидатів у ЦВК. Фото: REUTERS

Дії фракції "Блоку Петра Порошенка" свідчать про те, що президент планує призначити підконтрольний йому склад ЦВК і оголосити про розпуск Верховної Ради.

Про це на погоджувальній раді заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

"Намагання Порошенка мати більшість у ЦВК пояснюється одним - спробою фальсифікувати вибори... Ми знаємо, що у президента є плани достроково розпустити парламент, щоб через фальсифікації на мажоритарці провести більшість до парламенту", - сказав Ляшко.

Він закликав Верховну Раду взятися за законопроект про нову виборчу систему, а президента Петра Порошенка - внести нове подання на склад ЦВК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада може створити нову коаліцію і достроково закритися - ЗМІ

На ранковому засіданні 5 липня Верховна Рада не змогла підтримати у рейтинговому голосуванні питання звільнення старих членів ЦВК. Воно набрало 189 голосів за необхідних 226. 117 із них були від представників БПП, лише 10 із 80 - від партнерів по коаліції "Народного фронту".

Після цього "Блок Петра Порошенка" відмовився брати участь у голосуваннях 5 та 6 липня. У НФ заявили, що голосуватимуть, якщо кандидатів буде 13 і серед них буде представник "Опозиційного блоку".

На вечірньому засіданні фракція БПП вирішила не бути присутньою. Без її участі - найбільшої фракції - парламент зміг 240 голосами ухвалити законопроект про публікацію законів.

Зараз ви читаєте новину «У Раді заявили про плани Порошенка достроково розпустити парламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі