середа, 28 жовтня 2009 15:23

Парубій: "Коаліція з Партією регіонів - це піар-технології БЮТу"

Парубій: "Коаліція з Партією регіонів - це піар-технології БЮТу"
Більшість депутатів від блоку "Наша Україна-Народна самооборона" хочуть змінити керівника фракції Миколу Мартиненка. "Нунсівці" вже зібрали 38 підписів із 72 за відставку Мартиненка. Зареєстрували в парламенті відповідне подання.

У кулуарах подейкують, що вже на чолі з новим лідером "нунсівці" оголосять про вихід з коаліції і створять нову з Партією регіонів. Тоді мають обрати нового прем"єра та уряд.

- Це піар-технології БЮТу, - каже про такі чутки нардеп від блоку НУ-НС 38-річний Андрій Парубій. - Вони настільки звикли до того, що "Наша Україна" стала їхньою кишеньковою фракцією, що не вірять, що вона поверне свою суб"єктність і відіграватиме свою роль в парламенті. Мартиненко робив усе, аби наша фракція стала підрозділом БЮТу.

Хто був ініціатором відставки Мартиненка?

- Найбільш переломним був момент, коли Українська народна партія два тижні тому заявила, що відкликає своїх двох депутатів із коаліції. І тоді ми долучилися до вимог наших колег і підняли це питання.

Литвин заявив, що отримав від депутатів документ, де вони пишуть, що тільки незадоволені роботою свого керівника. Але його здивувало те, що не прописано, що саме вас не влаштовує.

- Це не справи голови Верховної Ради входити у внутрішньопартійні справи фракції, - обурюється. - Коли Мартиненка обирали керівником фракції, то теж збирали підписи і їх було 38. І коли документ поклали на стіл Литвину, то не пригадую, щоб він сильно обурювався чи дивувався.

Віце-спікер Микола Томенко заявив, що не було ніякого голосування і документ з підписами сфальсифікований і БЮТ проситиме Генпрокуратуру порушити кримінальну справу щодо цього.

- Голосування було збором підписів депутатів. Кожна група в себе збирала. Наприклад, Українська народна партія на одному аркуші, ми - на іншому.

А Тарас Стецьків, Олександр Клименко та Руслан Князевич заявляють, що не були присутні на засіданні й не ставили свої підписи. Хоча вони є у документі.

- Я бачив їхні підписи. Всі вони оригінальні, легітимні. Правда, експертизи не робив.

Якщо дехто все ж відкличе свої підписи, то змінити керівництво не вдасться?

- Достатньо 37 голосів для цього рішення. Тим більше, в нас в запасі є двоє людей, які на час збору підписів фізично не були в Україні. Це двоє з нашої групи. Але я не хочу називати їхні прізвища, щоб не зашкодити. Бо коли в п"ятницю зібрали підписи, то з того часу наших депутатів почали обробляти. Двох уже обробили.

В"ячеслав Кириленко знову може очолить фракцію?

- Будемо просити, - усміхається.

Коли буде прийняте остаточне рішення по Мартиненку?

- Наступного тижня будуть розставлені всі крапки над "і".

Зараз ви читаєте новину «Парубій: "Коаліція з Партією регіонів - це піар-технології БЮТу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі